BMW Startup Challenge

BMW STARTUP CHALLENGE GEEFT INNOVATORS KANSEN.

BMW STARTUP CHALLENGE GEEFT INNOVATORS KANSEN.

BMW Startup Challenge geeft innovators kansen.

Entrepreneurs en startupbedrijven uit Nederland en de rest van Europa krijgen een unieke kans om hun innovatieve ideeën te presenteren aan BMW Group in een challenge die de wereldwijde mobiliteit en de leefomstandigheden in steden kan helpen vormgeven.


BMW daagt startups, die actief zijn in de wereld van toekomstige mobiliteit en schone technologie, uit om hun ideeën over baanbrekende technologieën, producten of diensten in te zenden voor deze competitie. BMW Group biedt hen daarmee de kans om hun oplossing te integreren in voertuigen of in mobiliteitsdiensten en geeft startups ook toegang tot een netwerk van ingenieurs en managers binnen het bedrijf.

UNIEKE KANS VOOR STARTUPS.

BMW Startup Challenge

UNIEKE KANS VOOR STARTUPS.

De BMW Startup Challenge wordt gehouden in samenwerking met StartupFest Europe 2017, Europa’s meest vooraanstaande startup festival dat plaatsvindt van 25 t/m 28 september. De competitie biedt de ondernemers een uitgelezen kans om hun innovaties te tonen aan top venture capitalists, gevestigde entrepreneurs en strategische en financiële besluitvormers binnen BMW Group.

Alle inzendingen worden door BMW beoordeeld waarna tien finalisten worden geselecteerd die hun uitvinding mogen presenteren aan een vakjury met daarin toonaangevende vernieuwers en andersdenkenden. De jury bestaat onder meer uit

 • Daan Roosegaarde, Dutch artist and founder of Studio Roosegaarde
 • Evert Jaap Lugt, Managing Director of YES!Delft
 • Menno Kleingeld, Managing Director of Enabling Transport Solutions VDL Groep
 • Pieter Waasdorp, Director of Entrepreneurship at the Ministry of Economic Affairs ­
 • Anne-Wil Lucas, Program Manager Talent, Knowledge and Skills Startup Delta ­
 • Jochem Cuppen, Global Director Get in the Ring

DE TOP DRIE.

BMW Startup Challenge

DE TOP DRIE.

De jury kiest de drie kansrijkste startups. Zij mogen hun ideeën live presenteren aan een publiek van journalisten en entrepreneurs tijdens het BMW Startup Symposium op 26 september in Amsterdam en winnen bovendien een geheel betaald bezoek aan BMW's eigen Startup Garage in München. Hier krijgen zij de kans hun voorstellen in detail te bespreken met BMW managers die verantwoordelijk zijn voor het inkopen van producten en diensten. Maar de jury heeft nóg een prijs te vergeven voor één van de drie startups: twaalf maanden rijden in een nieuwe, speciale versie van de BMW X1 – het eerste BMW model dat ooit in Nederland wordt gebouwd, bij VDL Nedcar in het Limburgse Born.

   

BMW STARTUP CHALLENGE FINALISTEN.

Acht startups uit Nederland behoren tot de tien finalisten die BMW Group heeft uitverkoren in een competitie voor innovatieve business die een bijdrage kan leveren aan het vormgeven van de toekomstige wereldwijde mobiliteit en de leefomstandigheden in steden.

 

De finalisten zijn geselecteerd uit een totaal van 62 startups uit tien landen, die zich hadden aangemeld voor de BMW Startup Challenge. De tien geselecteerde finalisten zijn:

 • Etho Inc (Verenigde Staten)
 • EZY Mobility (Nederland)
 • Filigrade BV (Nederland)
 • LeydenJar Technologies BV (Nederland)
 • Motoshare (Nederland)
 • Radygo (Nederland)
 • Sense Glove (Nederland)
 • Skytree (Nederland)
 • Spatial (Verenigde Staten)
 • Wellsun (Nederland)

TOONAANGEVENDE STRUCTUUR BINNEN DE INDUSTRIE TER ONDERSTEUNING VAN STARTUPS.

BMW Group heeft een toonaangevende structuur ontwikkeld om startups met veel potentieel in alle fasen te ondersteunen, van de vroege ontwikkeling tot aan levering en toepassing van hun producten of ideeën. Het is een stimulerend ecosysteem om te komen van initiële ideeën, via daadwerkelijke productie tot volwaardige samenwerking als leverancier.
BMW's business accelerator, venture capital en startup-initiatieven zijn bedacht om technologische oplossingen te vinden die inhaken op meerdere maatschappelijke trends en die elk het potentieel hebben om mobiliteit en stedelijk leven drastisch te veranderen. Zoals op het gebied van automated, connected, electrified en shared mobility.

 • BMW i Ventures
  BMW i Ventures

  BMW i Ventures is een participatiemaatschappij die in een vroeg stadium toonaangevende oplossingen omarmt. Ideeën, die gericht zijn op de mobiliteitsbehoeften van mensen in een stedelijke omgeving. BMW i Ventures investeert in deze oplossingen als die van belang zijn voor BMW op het gebied van technologie, klanten en service.

 • BMW Startup Garage
  BMW Startup Garage

  BMW Startup Garage streeft ernaar om startups te helpen met het opstarten van hun activiteiten of bedrijf en assisteert ze als partner om hun product of dienst in miljoenen auto's te implementeren. De BMW Startup Garage zoekt startups met baanbrekende technologieën, producten en diensten die de automobielindustrie vooruithelpen of zelfs helpen om andere wegen in te slaan. Deze ‘Venture Client’ geeft startups de mogelijkheid om de waarde van hun oplossing voor de automobielindustrie voor het voetlicht te brengen. BMW Group biedt ze de kans om hun oplossing te integreren in voertuigen of in mobiliteitsdiensten en geeft startups ook toegang tot een netwerk van ingenieurs en managers binnen het bedrijf.

 • URBAN-X
  URBAN-X

  URBAN-X is een accelerator voor startups die het leven in steden willen veranderen. URBAN-X wordt door MINI en het investeringsfonds Urban Us beheerd. Sinds de lancering in 2016 is URBAN-X een thuis geworden voor creatieve ondernemers uit de hele wereld die steden willen verbeteren met technologie en design. URBAN-X is niet enkel een mobiliteitsversneller; het initiatief gaat veel verder dan de auto en omvat belangrijke stedelijke onderwerpen zoals leven in de toekomst, nieuwe oplossingen voor water- en voedselvoorziening en innovatieve recyclingsystemen.

Uniek aan i Ventures, Startup Garage en URBAN-X is dat ze financieren en tegelijk een klantrelatie bieden. Uiteindelijk krijgen startups de mogelijkheid om deel uit te maken van een samenwerkingsverband met BMW Group.

Voor meer informatie en deelname aan de competitie: