STRESSVRIJ PARKEREN.

Intelligent parkeren.

Zodat u niet alleen kan uitkijken naar de volgende rit in uw BMW maar ook naar het inparkeren: de intelligente parkeersystemen van BMW ConnectedDrive. Uw BMW helpt u in elke parkeersituatie en maakt manoeuvreren eenvoudig, snel en moeiteloos.

Met de achteruitrijcamera heeft u ook achter de auto alles comfortabel in zicht. Een groothoeklens toont elk obstakel in detail op het Control Display in kleur en vanuit het optimale perspectief. Interactieve belijning geeft aan of de parkeerplaats groot genoeg is voor uw BMW en maakt het inparkeren eenvoudiger. Ook bij het manoeuvreren met een aanhanger biedt de achteruitrijcamera ondersteuning met de uitgebreide zoomfunctie. Zo ziet u nooit meer iets over het hoofd.
Met het Remote Parking assistentiesysteem laat u het parkeren over aan uw BMW. Nadat u bent uitgestapt, parkeert de BMW zichzelf in dan wel uit in een smalle parkeerplek of garage. U drukt simpelweg op de BMW Display Key om deze functie voor afstandbediend parkeren te activeren van buiten de BMW. Het parkeren wordt van begin tot eind begeleid door de Park Distance Control (PDC), de Park Assistant en de sensoren van Surround View. Voor het afstandbediend parkeren dient u uw BMW in het midden van en recht voor een parkeerplek of garage plaatsen. U kunt het inparkeren op elk moment afbreken met behulp van de sleutel. Eenmaal geparkeerd kan de motor via de sleutel worden afgezet. En wanneer het tijd is om te vertrekken, kan de motor ook weer gestart worden via de sleutel. Bij op afstand bediend uitparkeren rijdt de BMW automatisch achteruit in een rechte lijn.
Een nieuwe kijk op dingen: Surround View biedt een panoramabeeld van 270° rondom de auto. Zo houdt u het overzicht bij moeilijke in- en uitritten of het parkeren op krappe plekken. Dit wordt mogelijk gemaakt door een combinatie van camera's in de buitenspiegels en een achteruitrijcamera. Daarnaast registreren twee digitale camera's voorin de BMW de situatie links en rechts van de auto en sturen de gegevens door naar het Control Display. Daardoor ziet u op tijd of kruisend verkeer nadert en kunt u daarop reageren.
Dat maakt parkeren en manoeuvreren in kleine ruimtes gemakkelijker: de Park Distance Control (PDC) aan voor- en achterzijde meet met behulp van ultrasone sensoren de afstand tot mogelijke obstakels, waarschuwt akoestisch en geeft de afstand tot de obstakels weer in het Control Display. Het systeem wordt geactiveerd wanneer de afstand minder dan 80 cm bedraagt als de BMW in beweging is, en bij minder dan 30 cm als de BMW stilstaat.
 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • over de beschikbaarheid in BMW modellen vindt u meer gedetailleerde informatie in de BMW Configurator voor uw land
  • de functie Remote Parking is momenteel alleen beschikbaar voor de BMW 7 Serie

PARK ASSISTANT.

Ontspannen parkeren. De Park Assistant maakt parkeren eenvoudig – zelfs het zoeken naar een geschikte parkeerplek: tot een snelheid van 35 km/h en bij een maximale afstand van 1,5 m tot de rij geparkeerde auto's meet het systeem al rijdende mogelijke parkeerplekken op die zich parallel aan of haaks op de rijrichting bevinden, ook als het systeem niet geactiveerd is. Selecteer een geschikte plek en houd de parkeerassistent-knop ingedrukt. Uw BMW kiest zelf de versnelling, regelt het sturen en accelereert en remt automatisch. Tijdens het zoeken van een parkeerplek en de manoeuvre wordt alle relevante informatie op het Control Display getoond.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • over de beschikbaarheid in BMW modellen vindt u meer gedetailleerde informatie in de BMW Configurator voor uw land

GENIETEN VAN ELKE RIT.

Intelligent rijden.

Blijf ontspannen tijdens uw reis. U kunt vertrouwen op de bestuurdersassistentiesystemen van BMW ConnectedDrive. Ze manoeuvreren u door files, houden u op veilige afstand wanneer nodig en reageren razendsnel in gevaarlijke situaties. Geniet van het gevoel van veiligheid in uw BMW.

Leun achterover een laat de weg over aan uw BMW. De Traffic Jam Assistant helpt u in monotone situaties op de weg. Wanneer u in druk verkeer rijdt met een snelheid tot 60 km/h, zorgt het systeem ervoor dat u zich ‘met de stroom mee kunt laten voeren’ en ontspannen kunt blijven terwijl u door de opstopping heen rijdt. Het houdt automatisch afstand tot het voertuig voor u, regelt onafhankelijk uw snelheid (inclusief remmen tot stilstand) en stuurt actief mee. Uw BMW is daarmee in staat u te helpen in de rijstrook te blijven zolang u minimaal een hand aan het stuur houdt.
De Steering & Lane Control Assistant inclusief Traffic Jam Assistant kan worden geactiveerd om de bestuurder te ondersteunen in monotone verkeerssituaties. Tussen 0 en 210 km/h stuurt het systeem automatisch en houdt zo de BMW altijd in het midden van de rijbaan. De geavanceerde stuurfunctie gebruikt meerdere radarsystemen en een stereocamera voor omgevingsanalyse. Het systeem positioneert zichzelf door gebruik te maken van wegmarkeringen en de eventuele voorligger. De assistent houdt automatisch de gewenste afstand tot de voorligger, regelt de snelheid zelfstandig tot aan stilstand – en stuurt daarbij actief mee. De Steering & Lane Control Assistant markeert weer een mijlpaal op weg naar geautomatiseerd rijden. Hoewel het systeem in staat is de BMW zelfstandig te besturen, is de bestuurder nog altijd wettelijk verplicht tijdens het rijden een hand aan het stuur te houden. Voldoet de bestuurder niet aan deze eis, dan wordt dit door de systeemsensoren herkend en krijgt de bestuurder na enige tijd een akoestische waarschuwing. Daarna gaat het systeem in stand-by modus. Dit gebeurt ook als het knipperlicht is geactiveerd om van rijbaan te wisselen of als niet meer aan de systeemvoorwaarden wordt voldaan, bijvoorbeeld als de rijbaan te smal wordt.
Reageert exact op elk gevaar: in een kritieke situatie neemt Active Protection maatregelen om u te beschermen, zoals het voorspannen van de veiligheidsgordels, rechtop zetten van de stoelen en sluiten van de ramen en het schuif-/kanteldak. Na een ongeval kan de auto tot stilstand worden gebracht door een automatische remingreep, wat de kans op vervolgaanrijdingen kan voorkomen of verminderen. Daarnaast adviseert de vermoeidheidswaarschuwing de bestuurder om pauze te nemen bij tekenen van vermoeidheid zodat een gevaarlijke situatie überhaupt niet ontstaat.
Blijf op koers. De Lane Departure Warning inclusief met camera werkende Collision Warning registreert wegmarkeringen op een afstand tot 50 meter en boven een snelheid van 70 km/h. Zodra u aan de linker- of rechterkant de markering van uw rijstrook dreigt te overschrijden zonder activering van het knipperlicht waarschuwt het met camera's werkende systeem u met een lichte trilling in het stuur. Collision Warning detecteert uw voorliggers en waarschuwt als de afstand te klein wordt of er kans is op een aanrijding. Zo kunt u op tijd reageren en een ongeval voorkomen.
Uw BMW kijkt voor u over uw schouder. Als een ander voertuig met hoge snelheid van achteren nadert of zich in uw dode hoek bevindt, helpt de Lane Change Warning u de situatie juist in te schatten. Als er al een voertuig op de naastgelegen rijbaan rijdt, waarschuwen radarsensoren u door een symbool in de buitenspiegel. Activeert u desondanks de richtingaanwijzer om van rijstrook te wisselen, dan waarschuwt het systeem met trillingen in het stuur en een knipperend symbool.
Driving Assistant combineert de met radar werkende systemen Lane Departure Warning en Collision Warning. Wordt een persoon of een obstakel herkend, dan waarschuwt de Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie voor een botsing en remt de BMW af in een snelheidsbereik van ca. 10 km/h tot 60 km/h. De Lane Departure Warning herkent rijbaanmarkeringen en waarschuwt met een trilling in het stuur als de bestuurder bij snelheden vanaf ca. 70 km/h de rijbaan ongewild dreigt te verlaten. Met geactiveerde richtingaanwijzer, dus bij het gewenst wisselen van rijstrook, blijft deze waarschuwing achterwege. Driving Assistant Plus omvat naast Collision Warning en Lane Departure Warning ook Active Cruise Control met Stop & Go-functie, evenals de filehulp Traffic Jam Assistant, die tot een snelheid van 60 km/h de snelheid, de afstand tot de voorligger en de besturing van uw BMW automatisch regelt en daarmee de rijveiligheid en het rijcomfort verhoogt.
 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • de Traffic Jam Assistant is beschikbaar in veel BMW modellen, meer gedetailleerde informatie vindt u in de BMW Configurator voor uw land
  • de Steering & Lane Control Assistant incl. Traffic Jam Assistant is alleen beschikbaar voor de BMW 7 Serie

ACTIVE CRUISE CONTROL MET STOP & GO-FUNCTIE.

Houdt veilig afstand, zodat u kunt ontspannen. Active Cruise Control met Stop & Go-functie inclusief met radar werkende Approach Control Warning met remassistentie voorziet u altijd van effectieve hulp. Radarsensoren scannen permanent de weg, passen uw snelheid aan en houden de afstand tot het voertuig voor u constant. Als de weg weer vrij is, accelereert het systeem automatisch. En dankzij de Approach Control Warning kunt u in elke situatie genieten van een veilige rit, zelfs als de Cruise Control op dat moment niet is geactiveerd. Als een voertuig voor u hard remt, wordt u eerst gewaarschuwd met een optisch en akoestisch signaal. Als u niet reageert door te remmen, reageert en remt uw BMW voor u.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • de Traffic Jam Assistant is beschikbaar in veel BMW modellen, meer gedetailleerde informatie vindt u in de BMW Configurator voor uw land

ALLES IN HET ZICHT.

Intelligent zicht.

Waarheen uw reis ook voert, het is altijd belangrijk om alles in het zicht te houden. Met de innovatieve zichtassistentie technologieën is dit vrij eenvoudig. Ze helpen u in onoverzichtelijke situaties en garanderen ’s nachts het best mogelijke zicht. Zie meer met uw BMW.

Zie eerder wat er aankomt: met Side View heeft uw BMW altijd het overzicht op blinde kruisingen of uitritten, zelfs wanneer uw zicht op de situatie wordt geblokkeerd. Dankzij twee camera’s, ingebouwd in de voorste wielkasten, merkt u kruisend verkeer zo eerder op. In het Control Display verschijnt een weergave van wat de camera's registreren, zodat u alles in het oog kunt houden.
Speed Limit Info inclusief weergave van inhaalverboden toont de ter plaatse geldende maximumsnelheid, alsmede van toepassing zijnde inhaalverboden op uw dashboard of, indien aanwezig, in het Head-Up Display. Een speciale camera registreert bovendien alle relevante verkeersborden. Een in de binnenspiegel geïntegreerde camera ziet ook eventuele aanvullende afbeeldingen (vrachtwagens, aanhangers, etc.). Zo kunt u uw volle aandacht richten op de weg en op uw medeweggebruikers.
Revolutie voor nog meer veiligheid in het donker: BMW Night Vision met Dynamic Light Spot signaleert personen en grotere dieren in het donker al van veraf en belicht deze doelgericht. Zo ziet u helder wat u 's nachts niet mag ontgaan. In rijkritieke situaties krijgt de bestuurder waarschuwingen in het Info Display en in het BMW Head-Up Display. Bij acuut gevaar wordt een knipperend rood symbool (persoon of dier) weergegeven. Bovendien klinkt een akoestische waarschuwing en worden de remmen ‘op scherp gezet’.
Meer licht betekent meer veiligheid. BMW Selective Beam (grootlichtassistent) zorgt automatisch voor het dimmen van de lichtbundel als u ´s nachts met grootlicht rijdt. De vlak bij de binnenspiegel geïnstalleerde camera registreert de verkeerssituatie en reageert onmiddellijk op elke lichtbron tot op 1000 meter afstand. Afhankelijk van het zicht bepaalt het systeem of de koplampen op grootlicht overgeschakeld moeten worden.
Met BMW Selective Beam worden nachtelijke ritten voor de bestuurder nog aangenamer en veiliger. Deze uitrusting biedt optimaal zicht in het donker zonder andere bestuurders te verblinden. Als het systeem andere weggebruikers registreert, schermt deze de lichtbundel gericht af. Een lichtbundelbereik van tot wel 400 meter zorgt ervoor dat gevaren op tijd kunnen worden ontdekt.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Altijd alles in het zicht. En dat is niet alles. Terwijl u zich concentreert op de weg, geeft het full-colour BMW Head-Up Display alle relevante informatie over uw rit direct in uw gezichtsveld weer: bijvoorbeeld (uitrustingsafhankelijk) de actuele snelheid, waarschuwingen van de assistentiesystemen, Speed Limit Info en meldingen van de Check Control. Omdat u niet steeds met uw ogen hoeft te schakelen tussen de weg en het instrumentenpaneel reist u veiliger en comfortabeler.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • over de beschikbaarheid in BMW modellen vindt u meer gedetailleerde informatie in de BMW Configurator voor uw land